Aspergillus ochraceus Wilhelm
MIMNG szám F.00919T
Más gyűjteményi szám ATCC 1008, NRRL 398 [260-112; CBS 108.08, CBS 547.65, DSM 824, Harvard 296, IMI 16247, LCP 89.2564, LSHB Ac40, NCTC 3889, NRRL 1642, QM 6731, WB 398]
Törzs név Neotype of Aspergillus ochraceus, type strain of Aspergillus alutaceus var. alutaceus
Mutáns
Törzs státusza Type
Strain History
Előző név
Típustörzs
Letevő
Izoláló Raper, K.B.
Izolálási forrás
Izolálási forrás típusa
Korlátozás Hazard Group 1
Táptalaj neve NCAIM 0007 - Malt extract-Agar 25°C
Megjegyzés

produces aniline (Lasswell WL. et al. An undergraduate experiment in pharmacognosy: the microbial biotransformation of acetanilide by Aspergillus species. Am. J. Pharm. Educ. 47: 127-129, 1983.)
transforms flavone and isoflavone (Ibrahim AR, Abul-Hajj YJ. Microbiological transformation of flavone and isoflavone. Xenobiotica 20: 363-373, 1990.)

Irodalom