Aspergillus niger van Tieghem
MIMNG szám F.00982
Más gyűjteményi szám ATCC 10864, NRRL 330, CBS 122.49, CECT 2775, IFO 6661, IMI 60286, MUCL 28817
Törzs név
Mutáns
Törzs státusza
Strain History
Előző név
Típustörzs
Letevő Török, T.
Izoláló
Izolálási forrás
Izolálási forrás típusa
Korlátozás Hazard Group 1
Táptalaj neve NCAIM 0001 - Malt Extract Agar 24°C
Megjegyzés

degrades unhydrolyzed potato starch (Abouzied MM, Reddy CA. Direct fermentation of potato starch to ethanol by cocultures of Aspergillus niger and Saccharomyces cerevisiae. Appl. Environ. Microbiol. 52: 1055-1059, 1986.)
produces acetyl-xylan esterase (Khan AW, et al. Comparison of natural hemicellulose and chemically acetylated xylan as substrates for the determination of acetyl-xylan esterase activity in Aspergilli. Enzyme Microb. Technol. 12: 127-131, 1990.)

Irodalom