| MIMNG szám | Y.01632T | 
|---|---|
| Más gyűjteményi szám | JCM 9037, AT 22025, CBS 1926, IFO 1866, MUCL 30419, NRRL Y-6964 | 
| Törzs név | |
| Mutáns | |
| Törzs státusza | Type | 
| Strain History | |
| Előző név | Cryptococcus kuetzingii Fell and Phaff | 
| Típustörzs | Cryptococcus kuetzingii | 
| Letevő | |
| Izoláló | |
| Izolálási forrás | fruit of Mespilus sp., Italy | 
| Izolálási forrás típusa | plant | 
| Korlátozás | Hazard Group 1 | 
| Táptalaj neve | NCAIM 0001 - Malt Extract Agar 26°C | 
| Megjegyzés | 
             Fell & Phaff, A.v.Leeuwenhoek 33: 464-472, 1968; Aono, System.Appl.Microbiol. 13: 394-397, 1990 (alkali tolerance); Vancanneyt et al., System.Appl.Microbiol. 17: 65-75, 1994 (GC,CoQ,protein)  | 
              
| Irodalom | Stud. Mycol. 81: 85–147, 2015 |