Lactococcus lactis subsp. lactis (Lister 1873) Schleifer et al. 1986
MIMNG szám B.02121
Más gyűjteményi szám LMG 7930, ATCC 11454, CCM 1881, CCUG 21955, FIRDI 791, LMG 7948, NCFB 496, NCIMB 8586
Törzs név
Mutáns
Törzs státusza
Strain History
Előző név
Típustörzs
Letevő
Izoláló
Izolálási forrás
Izolálási forrás típusa
Korlátozás Hazard Group 1
Táptalaj neve NCAIM 0042 - MRS Broth - microaerophilic 30°C
Megjegyzés

Estimation and differentiation in processed cheese of nisin;Production of nisin. Used in Swiss cheese production to suppress gas production by Clostridia.
Culture contains two stable colony types giving identical gelelectrophoretical protein patterns (SDS-PAGE). Test, Control and Bioassay strain.
ID checked by 16S sequencing

Irodalom Syst. Appl. Microbiol. 25: 520-527, 2002
J. Biol. Chem. 263: 16260-16266, 1988
Brit. Pharmacopoeia: 7589, 1990
Trends.Genet. 17: 365-370, 2001
J. Mol. Evol. 57: 363-376, 2003
Appl. Environ. Microbiol. 57: 1181-1188, 1991